Rekordår for SkiStar Norge

Pengene renner inn for SkiStar Norge, som eier alpinanleggene i Hemsedal og Trysil.

FORNØYD: En snørik vinter i fjor sendte SkiStar Norges resultat til himmels. - Vi er veldig fornøyde, sier daglig leder Bo Halvardsson.
FORNØYD: En snørik vinter i fjor sendte SkiStar Norges resultat til himmels. - Vi er veldig fornøyde, sier daglig leder Bo Halvardsson.Vis mer

(Finansavisen): En kanonvinter sørget for at SkiStar Norge i regnskapsåret 2017/2018 omsatte for 638 millioner kroner - en oppgang på 16 prosent.

Skigiganten satt igjen med 133 millioner kroner på bunnlinjen. Det er tidenes høyeste resultat for den norske virksomheten.

- Jeg må nesten sitere en finsk venn: «Not so very much bad». Vi er veldig fornøyde med resultatene i fjor, sier daglig leder Bo Halvardsson i SkiStar Norge til Finansavisen.

Hemsedal vant

Salg av heiskort utgjør 61 prosent av inntektene til SkiStar Norge, mens resten i all hovedsak kommer fra skiutleie, overnatting og utleie av eiendom. Fjorårsregnskapet viser at heiskortinntektene økte med 12 prosent, til 391 millioner kroner, ifølge avisen.

- Hvor gikk det best, i Trysil eller Hemsedal?

- Hemsedal hadde en veldig dårlig vinter i 2017 og fikk en kanonvinter i fjor, så de vant prosentkampen. Trysil står imidlertid for en større del av inntjeningen, sier Halvardsson.

Venter økt salg

- I kvartalsrapporten for andre kvartal som ble publisert i februar, viser at det er gått bra. For sesongen var svakere enn året før, men likevel var resultatene all-time-high i kvartalet, så det er ingen grunn til å klage, sier Halvardsson til avisen.

I årsberetningen skriver selskapet at det venter en økning både i salg av heiskort og overnatting i årene fremover.

Både SkiStar Norge og SkiStar AB har avvikende regnskapsår, som strekker seg fra 1. september til 31. august.

Investerer tungt

I fjor vinter investerte SkiStar Norge 76 millioner kroner, som er på samme nivå som vinteren før.

- Store deler av investeringene knytter seg til et nytt snøproduksjonsanlegg, som vil redusere risikoen for inntektstap ved snøfattige vintre. I tillegg spyttet vi inn endel penger i et nytt skiskolekontor i Trysil og restauranter. Spesielt restaurantene i Hemsedal koster mye penger, sier han til avisen.

Andre økonominyheter:

Øyner 85 millioner for Snarøya-villa
Nordnet-økonom tror Fed vil fyre opp børsene