Rekordår på Hafjell

Hittil i år er 51 hyttetomter solgt på Hafjell. - Jeg kan ikke huske noe år som har vært like bra, sier Stein Plukkerud i Mosetertoppen Hafjell AS.

 Godt år:  Allerede før høstferien er det solgt 51 hyttetomer på Hafjell.  Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
Godt år: Allerede før høstferien er det solgt 51 hyttetomer på Hafjell. Foto: Torbjørn Grønning/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Høstferien er ennå ikke i gang, men ved de gamle OL-bakkene på Hafjell kan de allerede feire et forrykende salgsår. 51 selvbyggertomter har fått nye eiere, til en snittpris på drøyt 1,6 millioner kroner, skriver Finansavisen.

- I gode år frem til nå har vi ligget på halvparten, sier Stein Plukkerud, daglig leder i DNB-eide Mosetertoppen Hafjell AS, til avisen.

Som kreditor ble DNB sittende igjen med store arealer rundt alpinanlegget etter at dette havnet i økonomiske vanskeligheter som følge av snøløse vintre på slutten av 80-tallet. Men etter store investeringer, blant annet bygging av en gondolbane til 120 millioner kroner fra målområdet og opp til Mosetertoppen, flokker kundene seg til hytteområdet 2 mil nord for Lillehammer.

- Hovedtyngden er bosatt i Oslo-området, men jeg hører mange fine dialekter, sier Plukkerud til Finansavisen.

Han har selv har eierinteresser i flere andre hyttefelt i området, og jobber også for Hafjell Fjellandsby og Hafjelltoppen Fjellgrend, hvor noen av tomtene er solgt.

I alt er planen å selge opptil 450 hyttetomter på Mosetertoppen. I tillegg åpner reguleringen for leiligheter og servicebygg. En tidligere plan om hotell ble forkastet.

— Vi turte ikke å gå videre med hotellprosjektet, og det viste seg med all tydelighet at det var en klok beslutning, men sammen med Alpinco er vi i startgropen med et nytt prosjekt. Det kommer flere senger og mer service, men det er for tidlig å si konkret hva det blir i denne runden, sier Plukkerud til Finansavisen.

Om man kjøper en tomt på ett mål og bygger en liten hytte, er det mulig å komme under 3 millioner kroner, hevder han. Flertallet av kjøperne investerer imidlertid mer.

— Noen har et behov for å bygge ganske stort. Når du skal ha med venner og hele familien, blir det jo mange folk, sier Plukkerud.

Flere nyheter Ingen slår Geilo på fjellhytter
Nå skal indrefileten i Krystallen selges - Lokalkunnskap viktigst når du velger megler