Rekordbeslag av amfetamin i 1997

Tollvesenet har gjort det største beslaget av amfetamin noensinne i år. Hittil i år er det beslaglagt 57,5 kilo amfetamin, mot 10,5 kilo amfetamin i fjor. Beslagene av heroin har gått ned, mens det er gjort større beslag av ecstasy og LSD-drypp. Sigaretter smugles også inn som aldri før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To dager før årsskiftet har Toll- og avgiftsdirektoratet «varetelling» av sine forskjellige beslag i året som snart er omme. Mest oppsiktsvekkende er størrelsen på amfetamin-beslagene. I hovedsak kom beslagene fra tre store beslag.

Det største beslaget ble gjort tidligere denne måneden i Stavanger, hvor politiet beslagla 20 kilo amfetamin. Et beslag ble gjort på Oslo S, hvor tollerne kunne plukke fram 10-11 kilo amfetamin under dobbeltbunnen i kofferten. I april tok politiet i Halden hånd om 19 kilo amfetamin i Ørje.

- Det var en person i Ørje som fant en bag i veikanten, og leverte den inn til Tollvesenet ved grensen. Det er beslag Tollvesenet ikke skal ta den helt store æren for, sier førstekonsulent Paul Ask i Toll- og avgiftsdirektoratet til NTB.

Tips og etterforskning

De store beslagene ellers skyldes Tollvesenets egen etterforskning, tips fra publikum og samarbeid med utenlandske kolleger. Ask mener at det er gjort større beslag på grunn av flere kontroller, men også økt smugling.

- I alle år har det vært et utstrakt misbruk av amfetamin i Norge, derfor tror vi at det kommer inn langt mer amfetamin inn til landet enn vi klarer å stanse, sier Ask.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer