Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordbeslag av GHB på Moldejazz

Politiet i Molde har beslaglagt flere hundre brukerdoser av det narkotiske stoffet GHB i forbindelse med jazzfestivalen i byen. To jazzfestivaldeltagere er siktet i saken. Men beslagene er ikke festivalens første. Moldejazz opplever et generasjonsskifte, og med det følger flere narkobeslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet kom over det rekordstore beslaget da sykehuset fikk melding om en pasient som hadde tatt en overdose av det dødelige stoffet GHB i natt. En 32 år gammel mann fra Midt-Norge ble innlagt. På kroppen hadde han en brusflaske fylt med GHB. Han hadde også flere ecstasytabletter. GHB er livsfarlig. Blandet med alkohol kan du død av stoffet.

- Problemet er at det ikke finnes noe motgift mot GHB, sier politibetjent Pauli Løchting til Dagbladet.no.

Rekordbeslag

På bakgrunn av overdosen og narkofunnet besluttet politiet å ransake en bil som mannen disponerte. I bilen fant politiet mer narkotika, tilsammen 4,5 liter GHB og 31 ecstasytabletter.

- Funnet er det største av GHB som noensinne er gjort i Møre og Romsdal, sier Løchting.

Rømte fra sykehus

Den 32 år gamle mannen klarte likevel å komme seg unna politiet. For før de kom tilbake til sykehuset hadde han utskrevet seg selv og stukket av. Han er nå etterlyst over hele landet gjennom politiets kanaler. 32-åringen er en tidligere kjenning av politiet i narkotikasaker.

En 25 år gammel kvinne, som eier bilen narkotikaen ble funnet i, er pågrepet og siktet i saken. Dagbladet.no vet foreløpig ikke hvordan hun stiller seg til siktelsen mot henne. Også hun er deltager på jazzfestivalen og hun kommer fra et sted i Midt-Norge.

Statens helsetilsyn besluttet nylig å flytte GHB over på narkotikalisten. Tidligere kunne ikke politiet gjøre noe dersom de kom over GHB-funn. Årsaken var at stoffet var regnet som et legemiddel. De som bruker GHB risikerer å falle i koma, spesielt hvis de blander stoffet sammen med alkohol og andre medikamenter.

Ungdom strømmer til

Beslaget i natt er ikke det første som er gjort i forbindelse med Molde Jazzfestival. Tidligere denne uka har politiet beslaglagt brukerdoser med ecstasytabletter og hasj, får Dagbladet opplyst hos politiet i Molde. En årsak til narkobeslagene er at publikum som besøker jazzfestivalen er yngre enn de har vært tidligere år.

Festivalen, som er blitt sett på som litt gubbete og traust, har opplevd et generasjonsskifte.

- Vi har lagt merke til ungdomsinnslaget. Molde-jazz har fått en kultstatus, sier pressesjef under festivalen, Hanne Eide, til NTB. Politiet har også fått mer å gjøre. Det har vært mer fyll og bråk i år, noe som skyldes de mange nye gjestene på festivalen.

- Det er fortsatt tidlig i uka. Mot helga regner vi med flere narkobeslag, bekrefter Løchting ved Molde-politiet.

<B>DØDELIG:</B> En kork er nok.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media