Sverige:

Rekordbeslag av hasj i falske marmorplater

Svenske tollere fant over et tonn cannabis blant marmorplater fra Marokko.

TATT: Svenske tollere synes det var litt mistenkelig at et rørleggerfirma i Kungälv utenfor Göteborg hadde bestilt over 30 paller med marmorplater fra Marokko. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Video: Tullverket. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske tollere synes det var litt mistenkelig at et rørleggerfirma i Kungälv utenfor Göteborg hadde bestilt over 30 paller med marmorplater fra Marokko.

Da de tok en nærmere titt på de tre konteinerne med stein, oppdaget de at noen av marmorplatene var litt tykkere enn de andre. Da fant de fram hammeren, og knuste noen av platene.

I marmoren oppdaget tollerne rundt 1200 kilo cannabis, skriver det svenske Tollverket i en pressemelding.

MASSE: Det var mye cannabis, og mye marmor, i konteinerne. Foto: Tullverket
MASSE: Det var mye cannabis, og mye marmor, i konteinerne. Foto: Tullverket Vis mer

- Dette er det største beslaget av cannabis vi har gjort til nå. Verdien på den beslaglagte narkotikaen beregner vi til rundt 120 millioner kroner, skriver innsatsleder Bertil Weingarten i Tollverkets region vest i pressemeldinga.

Weingarten forteller at cannabisen var godt gjemt

STEIN: Litt gips og noe som likner på marmor var ikke nok til å lure de svenske tollerne. Foto: Tullverket
STEIN: Litt gips og noe som likner på marmor var ikke nok til å lure de svenske tollerne. Foto: Tullverket Vis mer

- Da vi slo i stykker en av de mistenkte marmorplatene, fant vi et lager med hasj inni platene. Narkotikaen var vakuumpakket og rundt pakkene var det er lag med gips, og et marmorliknende materiale, skriver han i pressemeldinga.

Beslaget ble gjort i november, men onsdag ble det tatt ut tiltale mot fem menn som er mistenkt for å ha stått bak smuglingsforsøket. Blant de fem er eieren av rørleggerfirmaet som skulle motta marmoren. Han og to andre er tiltalt for grov narkotikasmugling, mens to andre personer er tiltalt for andre narkotikarelaterte forhold.

- Dette er organisert, så klart. Det er noen med stor lommebok og risikokapital som står bak, sier innsatslederen til det svenske nyhetsbyrået TT.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer