TATT PÅ FERSKEN: Narkotikapolitiet i USA har gjort det største beslaget av heroin noensinne i New York, og de anslår gateverdien av narkotikaen til nærmere 380 millioner kroner. Foto: AP Photo/Mark Lennihan
TATT PÅ FERSKEN: Narkotikapolitiet i USA har gjort det største beslaget av heroin noensinne i New York, og de anslår gateverdien av narkotikaen til nærmere 380 millioner kroner. Foto: AP Photo/Mark LennihanVis mer

Rekordbeslag av heroin til en verdi av 380 millioner i New York

Over 70 kilo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Narkotikapolitiet i USA har gjort det største beslaget av heroin noensinne i New York, og de anslår gateverdien av narkotikaen til nærmere 380 millioner kroner.

Narkotikapartiet var på over 70 kilo og ble funnet skjult under gulvet i en bil som sto parkert i bydelen Bronx, nær Horace Mann, en av USAs mest prestisjetunge privatskoler.

Drug Enforcement Administration (DEA) opplyser at beslaget er det største som noensinne er gjort i New York, og det fjerde største som er gjort i USA.

Narkotikaen skal ha blitt smuglet inn i USA fra Mexico, angivelig fra et område som kontrolleres av det såkalte Sinaloa-kartellet. Fire er pågrepet i forbindelse med rekordbeslaget.

- Denne lasten var så stor at den kunne ha forsynt hver eneste innbygger i New York City, menn, kvinner og barn, med en brukerdose, sier statsadvokat Bridget Brennan.

(NTB)