Rekordbeslag av kjøtt

Hittil i år har tollvesenet i Østfold beslaglagt 40 tonn kjøtt. Grunnen er flere profesjonelle smuglere og større smuglerlaster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjøttsmuglingen gjennom Østfold setter nye rekorder. Hittil i år er rundt 40 tonn kjøtt beslaglagt. I hele 1999 var beslaget på 30 tonn, skriver Dagsavisen.

- Vi har gjort flere store beslag på mellom 500 kilo og et tonn, men det har også vært en del på 100-200 kilo, sier seksjonsleder Hans Knudsen i Østfold Tolldistrikt til Dagsavisen.

Rundt 250 ganger i år har tollvesenet i Østfold tatt kjøttsmuglere. De aller fleste smuglerne gjør det av kommersielle grunner.

- Det er blitt flere aktører enn tidligere år, og med de store beslagene er det naturlig å tro at det ikke er til eget forbruk. Det virker som flere nå skjønner at det er store penger å tjene på smugling av kjøtt, sier Knutsen.

Han vil ikke anslå hvor stor del av smuglerkjøttet som blir beslaglagt. Men anslagsvis 10 prosent av kjøttet blir tatt mener Knutsen.

350 tonn kjøtt kjøres trolig over grensa ved Østfold.

- Mesteparten av beslagene gjøres på Svinesund. Men flere smuglere bruker også småveier, og grensen ved Ørje. Også der tar vi en god del, sier Knutsen til Dagsavisen.