REKORD: En soldat i den bolivianske spesialstyrken FELCN står ved noen av sekkene med kokain ved politiets hovedkontor i La Paz, Bolivia. Foto: Daniel Espinoza / Bolivian Information Agency / Reuters / NTB scanpix
REKORD: En soldat i den bolivianske spesialstyrken FELCN står ved noen av sekkene med kokain ved politiets hovedkontor i La Paz, Bolivia. Foto: Daniel Espinoza / Bolivian Information Agency / Reuters / NTB scanpixVis mer

Rekordbeslag av kokain i Bolivia

Boliviansk politi stoppet en lastebil med 7,5 tonn kokain som var på vei til USA. Beslaget er det største noensinne i landet, ifølge landets innenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Narkotikaen, som var 580 kilo ren kokain blandet ut med mineralet ulexitt, var pakket i en konteiner på vei til den chilenske havnen Arica. Der skulle lasten sendes videre til Honduras og deretter videre til USA.

Gateverdien er på 379 millioner dollar – over 3,2 milliarder kroner – ifølge innenriksminister Carlos Romero.

Tre personer er pågrepet, men sjåføren ble løslatt etter at myndighetene fastslo at han ikke hadde visst om innholdet i forsendelsen.

Bolivia er verdens tredje største produsent av kokain, etter Colombia og Peru, ifølge FNs program for narkotika og kriminalitet (UNODC).

(NTB)