Rekordbeslag av kokain i Göteborg

Svenske tollmyndigheter tok 1,5 tonn kokain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske tollmyndigheter har gjort et rekordstort narkobeslag i Göteborg. Ifølge polsk politi dreier det seg om nesten 1,5 tonn kokain.

Beslaget ble gjort rett før jul da flere containere ble undersøkt i havna i byen. Til sammen er ni personer blitt pågrepet, etter det nyhetsbyrået TT erfarer. Noen av de arresterte er senere løslatt.

- Det her er et av de største narkobeslagene som er gjort i Sverige, sier en kilde i tollmyndighetene som ikke ønsker å bli navngitt.

Containerne skal ha kommet med skip fra Venezuela til Hamburg, hvor kokainet ble lastet over til et fartøy på vei til Göteborg. Deretter var det meningen at stoffet skulle sendes videre til Polen.

Polsk politi opplyser at nærmere 1,5 tonn kokain ble beslaglagt, og at stoffet er verdt over 680 millioner kroner.

- Denne samordnede anti-narkotika-operasjonen har ført til arrestasjon av lederne for smuglingen til europeiske land, og til oppløsningen av dette kriminelle nettverket, sier Zbigniew Matwiej, talsmann for politiet i Warsawa.

To polakker og en meksikaner ble pågrepet rett før jul i Szczecin, nordvest i Polen, ifølge påtalemyndigheten i byen. De er siktet for narkotikasmugling og for å tilhøre en kriminell organisasjon.

(NTB)