Rekordbeslag av overgreps-bilder hos psykolog

En psykolog er varetektsfengslet etter at politiet fant det som kan være norgeshistoriens største beslag av bilder og videoer av seksuelle overgrep mot barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En psykolog er varetektsfengslet etter at politiet fant det som kan være norgeshistoriens største beslag av bilder og videoer av seksuelle overgrep mot barn.

Politiet har beslaglagt over tusen timer video og flere hundre tusen bilder av til dels grove overgrep mot gutter, skriver Haugesunds Avis.
Mannen erkjente allerede i det første avhøret med politiet at han har lastet ned bildene og videoene fra internett.

— Vi har ingen indikasjoner på at dette er egenprodusert materiale, derfor er han heller ikke siktet for overgrep, sier politistasjonssjef Jørn Schjelderup ved Haugesund politistasjon til Haugesunds Avis.

Mannen er psykolog og har tilknytning til rettssystemet som sakkyndig. Han har lang fartstid i arbeid med barn og ble pågrepet 13. oktober da han deltok under «Barn er bra»-festivalen i Haugesund.

Politiet mener, ut fra filnavn og miljøet som barna befinner seg i, at noen av barna i materialet er norske.

Psykologen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 204a, som omhandler blant annet besittelse og distribusjon av bilder av seksuelle overgrep mot barn. Han er i Sunnhordland tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll fram til 11. november.

(NTB)