Krisen i Oslo fengsel

Rekordbeslag av våpen

Rekordmange våpen er beslaglagt i Oslo fengsel denne sommeren. Lovlige hjelpemidler lages om til dødelige slag- og stikkvåpen.

LIVSFARLIG: Fungerende sikkerhetsinspektør Arve Martinsen i Oslo fengsel viser frem samlingen av hjemmelagde kniver og stikkvåpen som har blitt beslaglagt i løpet av sommeren. Foto: Øistein Norum Monsen / Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Hei alle sammen.

Den siste tiden har det vært funnet flere typer «hjemmelagde» på celler, i treningsrom, på fellesskapsrom og i luftegårdene.

Dette er potensielt meget farlige redskaper som kan gjøre stor skade dersom de blir brukt mot andre (innsatte/ansatte).

Derfor iverksatte vaktledere også kontroll av alle innsatte ved lufteutslipp D-blokk i går ettermiddag og visitasjon av celler i 6./7./8. avdeling. Det ble blant annet funnet stikkvåpen på innsatt på vei ut til luft. »

Bildene som fulgte med e-posten bidrar til å kaste lys over krisesituasjonen i hovedstadsfengselet.

E-posten som Dagbladet har fått tilgang til, oppfordrer alle fengselsbetjenter i Oslo fengsel til å være ekstra påpasselige ved ransaking av celler, kontroll i metalldetektor og sjekk av luftegården.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer