Rekordbeslag kan avsløre smuglerliga

To menn fra Baltikum er fengslet for fire uker etter at de ble stoppet av tollere i Ørje med fem kilo amfetamin. Politiet i Halden utelukker ikke flere fengslinger i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene, henholdsvis i 30- og 40-årene, ble arrestert 12. oktober. Partiet med fem kilo amfetamin er ifølge NTB et av de største Ørje-tollerne noensinne har gjort.

- Mennene er foreløpig varetektsfengselt i fire uker fram til 10. november, sier politiadjutant Erik Parmer i Halden politidistrikt til Dagbladet.no.

Etter det regner Parmer med å be om videre fengsling.

- Dette er en stor sak som etterforskes bredt. Smugling av fem kilo amfetamin er en grov overtredelse av straffeloven, med en strafferamme på 15 år. Med hensyn til mengden er det naturlig å tenke seg at det kan dreie seg om organisert kriminalitet. Vi håper å kunne rulle opp flere pågripelser, sier politiadjutanten.

I første halvår i år ble det beslaglagt til sammen 60,2 kg amfetamin fordelt på 1.594 beslag. Dette er en økning på 10 prosent i forhold til 1999, ifølge NTB.

Smuglerne som fraktet amfetaminpartiet over grensa, skal ha forsøkt å kvitte seg med stoffet da tollerne kom på sporet av smuglingen. Men selv om smuglerne slengte fra seg amfetaminet, fanget tollerne opp partiet, skriver Indre/Øvre Smaalenene avis.

Tirsdag fant tollerne på Svinesund to kilo heroin gjemt i en pose skittentøy som tilhørte smuglernes fire år gamle sønn. Paret var på vei fra Norge til Sverige da de ble stoppet, ifølge Aftenposten.