Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordbeslag på Gardermoen

Tollbetjentene på Gardermoen har i løpet av august stanset ni kurerer med i alt 4,5 kilo heroin og kokain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldri tidligere har flyplassens tollkontor registrert like mange store beslag i løpet av en måned, opplyser kontorsjef Paul Ask til Aftenposten.

I samme periode i fjor var beslaget av harde narkotiske stoffer nede i 250 gram. Tollvesenet mener forklaringen på de store beslagene er en blanding av gode kontroller, større smugleraktivitet og ren tilfeldighet.

- Vi vet fra før at dersom vi tar et stort parti, får det ofte ringvirkninger. Etterspørselen gjør at mottakerne må gjøre noe for å erstatte partiet som forsvinner i tollen. Det fører igjen til at det kommer flere store partier etter hverandre, sier Ask.

En av kurerene som ble tatt kom til Gardermoen fra Venezuela med 1 kilo kokain i magen. Han hadde svelget hele 100 poser på størrelse med en haglpatron.

To andre hadde også stoffet i magen. En østafrikaner hadde en halv kilo heroin innvendig mens en passasjer fra Spania ble tatt med 50 svelgbare porsjoner eller om lag en halv kilo kokain.

Politiet i Oslo og på Romerike etterforsker nå alle de ni sakene. Særlig er politiet interessert i å få tak bakmennene som har bestilt varene.

- I noen tilfeller er man i ferd med å knytte kurereren opp til et mottakerapparat i Norge. Vi ser svært ofte at det dreier seg om personer med samme nasjonalitet som kurereren, men som bor fast i Norge, sier Ask.

(NTB)