Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordbesøk på turisthyttene i fjellet

Så langt har de betjente DNT-hyttene registrert 6 125 overnattingsgjester de fire første nettene i påsken, en økning på 7 prosent fra fjoråret.

REKORD: Turistforeningen melder om rekordmange besøk på fjellhyttene i første del av påskeferien. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
REKORD: Turistforeningen melder om rekordmange besøk på fjellhyttene i første del av påskeferien. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turistforeningen melder om rekordmange besøk på fjellhyttene i første del av påskeferien. Særlig i Midt-Norge er det mange flere overnattinger enn før.

Så langt har de betjente DNT-hyttene registrert 6 125 overnattingsgjester de fire første nettene i påsken, en økning på 7 prosent fra fjoråret, melder Turistforeningen. Spesielt i Sylan i Trøndelag er det merkbart flere enn tidligere med et belegg 75 prosent flere enn i fjor.

Selv om det brøt ut omgangssyke på Hardangervidda har besøkstallene også gått opp der.

- Folk har ikke latt seg skremme av nyheter om omgangssyke, men heller latt seg friste av godt vær og fine forhold. Hittil har det vært 1.613 gjester på DNTs hytter på Hardangervidda, og 38 sykdomstilfeller. Vi er selvfølgelig lei oss for at noen har blitt syke og ønsker dem riktig god bedring. Det er godt å se at de aller fleste har holdt seg friske og har kunnet nyt fine dager på fjellet, sier Henning Hoff Wikborg, daglig leder i DNT Oslo og Omegn.

(NTB)​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!