Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordbesøk på Ulriken

Det ble registrert over rekordhøye 6500 passerende til Ulriken i helga.

REKORDBESØK: Denne helga ble det registrert rekordbesøk på Ulriken (643 moh). Nå vurderes ny trengselstiltak i Bergen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
REKORDBESØK: Denne helga ble det registrert rekordbesøk på Ulriken (643 moh). Nå vurderes ny trengselstiltak i Bergen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det ble registrert over 6.500 passerende ved trappestien opp til Ulriken i Bergen i helga.

Nå kan det bli innført nye trengselstiltak i byen.

Lørdag ble det registrert 3.445 passerende ved trappestien Oppstemten til Ulriken. Nesten like mange besøkende ble registrert dagen før. Det er rekord for inneværende år, skriver Bergens Tidende.

Vurderer ytterligere tiltak

Besøkstallene bekymrer Bergens byrådsleder Roger Valhammer (Ap).

- Vi har allerede innført én-metersregel i Bergen, og det er avgjørende at alle holder nødvendig avstand også når man er ute, sier Valhammer.

Byrådslederen sa til NRK før helgen at dersom mange mennesker samler seg innenfor et definert område utendørs, kan Bergen kommune sende SMS og be dem om å spre seg.

Han vurderer å innføre ytterligere tiltak mot trengsel i byen.

AHUS: En pasient innlagt på Ahus har dødd som følge av coronavirussmitte. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Fram mot neste finværsdag vil vi vurdere hvordan vi bedre kan legge til rette for at folk får kommet seg ut, uten at for mange er på samme sted, legger han til.

Det er i gjennomsnitt registrert 883 passeringer opp Ulriken på helgedager så langt i år. Det var 1.747 passeringer i gjennomsnitt i 2019.

- Unngå overfylte skogsområder

Også i Oslo tok folk til gatene og til Oslomarka i hopetall i helga.

- Det er fint at folk er ute på tur, men de får holde avstand til hverandre, sier fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet (FHI) til Dagbladet lørdag.

PARKLIV: Mange tok også turen til Vigelandsparken. Foto: Melina Pambou Sundfør / Dagbladet
PARKLIV: Mange tok også turen til Vigelandsparken. Foto: Melina Pambou Sundfør / Dagbladet Vis mer

Dagbladet fikk en rekke meldinger lørdag om haugevis med folk og kaostilstander på parkeringsplassene i Oslomarka. Allerede fredag satt det store ansamlinger med mennesker i parkene rundt omkring i hovedstaden.

Divisjonsdirektør Linda Granlund for folkehelse og forebygging i Helsedirektoratet uttalte til Dagbladet at man bør unngå overfylte skispor og skogsområder.

- Vi oppfordrer til å utsette store familieselskaper og begrense kontakten med andre utenfor familien. Dette er nettopp for å begrense smittespredning. Dette må man også tenke på ute på tur, sa Granlund til Dagbladet.

Hele Norges coronakart