Rekordbot for «taggerkonge»

Han skal både få grave dypt i lommeboka og svette litt nå, den 19 år gamle såkalte «taggerkongen» i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

19-åringen er dømt av Trondheim forhørsrett til ni måneders betinget fengsel og hele 147.762 kroner i erstatning til gård- og grunneiere i Trondheim for 49 tilfeller av tagging, melder Adresseavisa.

Det er en av de største norske tagger-erstatninger noensinne.

Tre andre taggere i alderen 16 til 18 år er dømt til fra 45 dager til 6 måneder betinget fengsel og må betale til sammen 150.000 kroner i erstatning.

Dommen kommer etter at trondheimspolitiet rullet opp taggermiljøet og pågrep åtte aktive taggere sist vinter. I tillegg til de tre dømte har flere ungdommer opp til 16 år vært i Konfliktrådet og inngått erstatningsavtaler med de som har fått eiendommer skadet.

Både avtaler om rene erstatninger, opprydningsarbeid eller en kombinasjon av dette er inngått mellom ungdommene og de skadelidte. Trolig er det også her snakk om til sammen flere titusener i erstatning, ifølge Adresseavisa.

«Taggerkongens» forsvarer sier til Adresseavisa at 19-åringen og hans familie har bestemt at han skal gjøre opp for seg både ved direkte betaling, og ved selv å hjelpe til med å vaske eller male vegger han har tagget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer