Rekorddykker fant plastpose på havets dypeste punkt

Der fant han trolig nye marinearter, men også plastsøppel.

CHALLENGERDYPET: Ubåten avbildet etter det første dykket ned til det dypeste punktet i Challengerdypet i Stillehavet. Foto: Five Deeps Expedition
CHALLENGERDYPET: Ubåten avbildet etter det første dykket ned til det dypeste punktet i Challengerdypet i Stillehavet. Foto: Five Deeps Expedition Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske Victor Vescovo (53) har satt ny rekord for det dypeste solodykket noensinne. Han nådde 10 928 meters dybde, som er 16 meter dypere enn den den tidligere rekordholderen, ingen ringere enn Titanic-regissør James Cameron.

28. april i år tok Vescovo rekorden, og tilbrakte i tillegg fire timer på bunnen i Challengerdypet, som er det dypeste kjente stedet i verdenshavene. Dette er nå den lengste perioden en person har tilbrakt på bunnen av havet, hevder teamet hans i en pressemelding mandag.

Challengerdypet ligger i sørenden av Marianergropen, en grop i Stillehavet og verdens dypeste havområde.

- Ubeskrivelig

Fra 28. april og 5. mai gjennomførte Vescovo fire dykk til bunnen av Challengerdypet og 7. mai dykket han i Sirena-dypet, også i Marianegropen. To av dykkene, inkludert det dypeste 28. april, var solodykk.

- Det er nesten ubeskrivelig hvor begeistret vi alle er for å ha oppnådd det vi nettopp gjorde, sier han i pressemeldinga.

Ubåten hans «Limiting Factor» tåler ifølge BBC trykket på bunnen av havet: 1000 bar. Det tilsvarer 50 «jumbojets», som er verdens nest største passasjerfly, stablet oppå en person, skriver BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer