Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekorddyr bensin i dag

Bensinprisene satt opp seks ganger i løpet av oktober. Og i dag kjøper du årets dyreste bensin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den rekordhøye oljeprisene som fører til at det blir dyrere å kjøre bil.

- Oljeprisen har økt kraftig den siste tiden, så vi har sett oss nødt til å øke den veiledende prisen på bensin til 10,50 kroner. Det er det høyeste nivået siden 2001, informasjonsdirektør Morten Henriksrud i Statoil til NRK.

Både Statoil, Esso, Shell og Hydro Texaco høyere bensinpriser etter at oljeprisen i går satte en ny rekord, over 50 dollar fatet. Det er 80 prosent høyere enn prisen for et år siden.

10.52

Dermed blir veiledende pris for 95 oktan blyfri på 10,52 kroner literen i dag. Økningen den siste måneden er på over 50 øre literen. Det betyr 600 kroner ekstra i året for en vanlig bilist.

Statoil varsler at prisene kan komme til å øke mer om oljeprisen fortsetter oppover. Og det er ikke usannsynlig. I 1981 lå prisen for et fat olje på 27 dollar mer enn mandagens rekordpris, justert for inflasjon.

- Hvis den rekordhøye oljeprisen fortsetter å stige, så vil vi nok måtte se en høyere bensinpris etter hvert. Vi frykter i hvert fall det. Det som motvirker en høyere bensinpris nå, er valutaen. Hadde ikke kursen på dollar vært så lav, så hadde bensinprisene vært høyere allerede nå, sier Henriksrud til NRK.

Avgifter inn

Den høyeste utsalgsprisen på bensin noen gang kom sommeren 2000 med 11,22 kroner per liter.

Av den veiledende prisen på 10 kroner og 50 øre, går 65 prosent, altså 6 kroner og 70 øre til staten i form av avgifter.

<B>BILLIGERE FØR:</B> Rekordlav bensin sommeren 2000. I dag slår bensinprisen årets rekorder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media