Rekorddyr torsk

TROMSØ (Dagbladet): Årets lofotskrei er på vei til en fiskehandler nær deg, skåret i gleden er at den ettertraktede fisken er dyrere enn noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Han e kommen, melder fiskerne i nord. Det betyr at Gadus morhua, alias norsk-arktisk skrei (torsk), langsomt siger inn mot nordnorske kyststrøk etter sin ferd fra Barentshavet. De første fangstene er allerede rapportert. Litt tidligere enn ventet.

Dyrere enn laks

Ekte skrei smaker himmelsk, men forbered deg på å grave dypt i lommeboka om du har til hensikt å skaffe til veie et klassisk møljemåltid.

- Torsken har aldri vært så dyr som nå, forteller Nina Rød hos fiskehandler Dragøy i Tromsø.

Hos Ishavsbyens største fiskehandler er kiloprisen for torsk (skrei) 65 kroner. Et kilo torskerogn koster like mye. Mens det koster 25 kroner pr. kilo lever.

I fiskeribyen Tromsø har torskeprisene økt med nesten 30 prosent det siste året.

- Torsk har tidvis vært dyrere enn laks i innkjøp. Det sier sitt. Fersk torsk er blitt veldig dyrt. Det skyldes jo at tilgangen på fisk ikke er den beste. Og i år blir det enda verre, med de lave kvotene, sier Rød.

I Oslo

I Oslo ventes forsendelser med flybåren skrei inn mot slutten av uka. Og i hovedstaden er prisene enda stivere enn nordpå. Rundt 80 kroner kiloet for hel torsk er prisen hos fiskehandler Erling Moe på Youngstorget. Skal du ha den skåret i delikate skiver, må du nesten opp i 150 kroner kiloet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer