Rekorderstatning for nakkesleng

En tidligere oljemegler får utbetalt 6,1 millioner kroner etter nesten ti års kamp mot forsikringsselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesteretts kjæremålsutvalg avviste anken fra Aktiv forsikring. Dermed får den 46 år gamle mannen den største erstatning som noen gang er gitt i nakkeslengssaker. Denne kjennelsen viser at rettstilstanden ikke er så helsvart som forsikringsselskapene fremstiller det som, melder Aftenposten.

Etter en bilulykke i 1990 fikk mannen lange sykehusopphold og fravær fra jobben. Til slutt ble mannen uføretrygdet. De sakkyndige i saken var svært uenige i vurderingen av mannens medisinske invaliditet, som til slutt ble satt til 30 prosent.

Den tidligere oljemegleren hadde ved ulykkestidspunktet stor gjeld, og Borgarting lagmannsrett har tidligere påpekt at dette kan ha vært et motiv for å søke erstatning, men fant det ikke sannsynlig at mannen hadde simulert lammelsene.

Opprinnelig gikk mannen til sak også mot Gjensidige og Storebrand, men disse sakene ble forlikt under prosessen. Det totale erstatningsbeløp blir dermed så høyt som 6,1 millioner kroner, og i tillegg blir de 820 000 kroner i saksomkostninger dekket.