Rekordforbruk av historisk dyr strøm

Aldri har vi brukt så mye strøm som i fjor. Og strømmen for en enebolig kostet nesten 2 000 kroner mer enn året før. Lite nedbør og avgiftskåte politikere får skylda for at det er dyrere enn noensinne å holde huset varmt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Legges kraftprisen og el-avgiften sammen, betalte husholdningene i fjor i gjennomsnitt nesten 32 øre/kWh. Summen av kraftprisen og el-avgiften har aldri tidligere vært så høy, og økningen fra 2000 til 2001 var på over 40 prosent, skriver Aftenposten.

Når man tar med at momsen ble satt opp til 24 prosent i fjor, betyr det en økning i strømutgiftene på 1.866 kroner for en husholdning med et årlig forbruk på 20.000 kWh.

Fra 2000 til 2001 økte vi forbruket med 1 prosent, til totalt 125 milliarder kilowattimer (TWh). NVE mener det kalde været i 2001 forklarer veksten i forbruket, mens høye strømpriser hindret veksten i å bli større, skriver Dagens Næringsliv

- Det øker litt hvert år. I fjor var veksten litt lavere, primært fordi industrien reduserte noe på sitt forbruk, sier informasjonsdirektør Tor Inge Akselsen i Statnett.

Kraftkrevende industri reduserte sitt forbruk med 0,9 prosent i fjor, mens det alminnelige forbruket gikk opp 4,1 prosent.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer