Rekordframgang for Frp i ny meningsmåling

Fremskrittspartiet går fram med 6,7 prosentpoeng til 22,1 prosents oppslutning på en ny meningsmåling og er dermed landets største parti. Samtidig går Arbeiderpartiet tilbake med 5,8 prosentpoeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en måling utført 28. august, midt i oppstyret omkring Martin Schanches slag, svarte bare 15,4 prosent at de ville stemt Frp hvis det var kommunevalg i morgen. Det var en tilbakegang på 4 prosentpoeng fra den forrige målingen. Nå har altså vinden snudd.

Godt fornøyd

- Jeg er godt fornøyd, men jeg vet at målinger går opp og ned og avventer den endelige og gjeldende måling den 15. september, sier Frp-formann Carl I. Hagen til NRK.

Han er også glad for en avklaring i Schanche-saken, slik at partiet nå kan konsentrere seg om politikk.

Målingen viser også at bare halvparten av dem som sier de vil stemme Frp, har bestemt seg for å stemme ved kommunevalget.

Ap tilbake

I den ferske målingen som Opinion har utført for NRK går Ap nesten like mye tilbake som Frp går fram, og får en oppslutning på 19,8 prosent. Ap er dermed det nest største partiet her i landet.

- Jeg kan vel ikke se at det har skjedd noe dramatisk den siste uka som forklarer så store svingninger, sier Ap-leder Jens Stoltenberg. Han har vanskelig for å forstå tallene fordi andre målinger gir et annet bilde av situasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer