Rekordframmøte i Chavez-avstemning

Massivt frammøte i folkeavstemningen om framtida til Venezuelas president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Valglokalene skulle opprinnelig stenge klokka seks, men den nasjonale valgkommisjonen bestemte at i går kveld at lokalene ikke skulle stenge før ved midnatt (06 norsk tid).

- På grunn av rapporter om at det rundt om i landet fortsatt er et stort antall venezuelanere som ønsker å stemme, har vi bestemt at avstemningen skal utvides til midnatt, sa Jorge Rodriguez i det nasjonale valgrådet søndag kveld.

Men da klokken passerte midnatt pågikk fortsatt avstemningen. De foreløpige resultatene er ventet få timer etter at lokalene stenger.

«Vi vil stemme», ropte hundrevis av mennesker ved et av valglokalene i Caracas.

Mange av landets 14 millioner registrerte stemmeberettigede måtte vente over seks timer før de fikk avlagt stemme. Noen av dem ventet mer enn ti timer.

- Dette er utrolig. Jeg har nettopp lest ferdig en bok, jeg har fått nye venner, jeg har til og med kranglet og blitt venner igjen med kjæresten min mens jeg har ventet på å stemme, sier den 20 år gamle studenten Ana Vazquez.

«Ja» eller «nei»

Venezuelanerne gikk til stemmelokalene for å gi president Hugo Chavez fornyet tillit - eller avskjed på grått papir. Velgerne svarte «ja» eller «nei» på følgende spørsmål: «Er du enig i å annullere det folkelige mandatet til president Hugo Chavez for den nåværende presidentperioden?».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer