Rekordhøye 2,3 milliarder i lotteripremie

Tidenes største lottogevinst kan deles ut i USA i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Når lotteriet Mega Millions i USA virkelig lever opp til navnet sitt, blir lottogevinstene her i landet små i forhold. Siden førstepremien i lotteriet har gått til jackpot i hele 15 trekninger på rad, har førstepremiesummen nemlig økt til det utrolige, melder NTB.

Tirsdag var førstepremiepotten oppe i 370 millioner dollar, eller 2,3 milliarder kroner. Dette er den største lottogevinsten på verdensbasis noensinne.

Det har naturlig nok ført til enorm pågang av folk som vil kjøpe lottokuponger. Mega Millions har ikke villet gå ut med antall, men sier at salget har vært «fenomenalt». Det gode salget har også vært med på å heve jackpot-størrelsen, ifølge en pressemelding fra Mega Millions.

Trekningen foregår tirsdag kveld lokal tid, og er for anledningen flyttet fra et TV-studio i Atlanta til Times Square i New York. Der skal en tidligere storvinner i lotteriet trekke tallene som kan gi historiens største gevinst. 12 stater er med i lotteriet, som tidligere, under navnet Big Game, har delt ut en jackpot på 363 millioner dollar.

I Mega Millions-lotteriet velger du seks tall fra 1-56, og ett nummer - Mega Millions-tallet - mellom 1 og 46.

Ifølge Mega Millions hjemmeside er oddsen for å vinne jackpotten om lag 1 til 176 millioner.

SATSER PÅ JACKPOT: En kunde får en Mega Millions-kupong fra en kiosk i New York. Jackpotreklamen har vist større og større tall den siste uka, blant annet på grunn av rekordsalg. Foto: AP/Scanpix
SATSER PÅ JACKPOT: En kunde får en Mega Millions-kupong fra en kiosk i New York. Jackpotreklamen har vist større og større tall den siste uka, blant annet på grunn av rekordsalg. Foto: AP/Scanpix Vis mer
VINNERKUPONG? En av de rekordmange Mega Millions-kupongene som skal være solgt de siste dagene.