Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordlav EU-oppslutning

Bare hver tredje spurte sier ja, ifølge en ny meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvparten av de spurte sier nei til norsk EU-medlemskap, mens hver tredje spurte sier ja, ifølge en måling som Sentio har gjort for Nationen, Klassekampen og Dagen.

Ja-siden har en oppslutning på 33,3 prosent på målingen. Det er den laveste oppslutning for EU-tilhengerne siden Sentio startet målinger for Nationen, Klassekampen og Dagen våren 2000.

Nei-siden får en oppslutning på 54,1 prosent på målingen, mens 12,6 prosent av de spurte ikke vet om de er for eller mot norsk EU-medlemskap.

EU-målingen viser ellers at det er blant de yngste at EU-motstanden er størst. Blant dem som er under 30 år, sier 24 prosent ja til EU-medlemskap, mens 59 prosent sier nei.

Kvinner er mer skeptiske til EU enn menn. 38 prosent av mennene og 29 prosent av kvinnene sier ja til medlemskap, mens 53 prosent av mennene og 55 prosent av kvinnene sier nei.

(NTB)

REKORDLAV OPPSLUTNING:  Bare 33,3 prosent av de spurte i en ny meningsmåling sier ja til norsk EU-medlemskap. Bilde fra EU-parlamentet i Brüssel. Foto: Foto: Martti Kainulainen/Lehtikuva
REKORDLAV OPPSLUTNING: Bare 33,3 prosent av de spurte i en ny meningsmåling sier ja til norsk EU-medlemskap. Bilde fra EU-parlamentet i Brüssel. Foto: Foto: Martti Kainulainen/Lehtikuva Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media