Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordlav oppslutning for Sarkozy

Stadig flere vender ryggen til presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franskmennene lar seg ikke blende av romansen mellom Nicolas Sarkozy og Carla Bruni, og stadig flere vender ryggen til presidenten.

41 prosent sier nå at de er positive til president Sarkozy, mens 55 prosent har et negativt syn på 53-åringen, viser en meningsmåling utført for avisen Liberation.

Sarkozys popularitet har dermed falt med 13 prosentpoeng på bare én måned, til tross for den mye omtalte romansen med modellen og artisten Carla Bruni.

Meningsmålingen ble foretatt før det ble kjent at de to hadde giftet seg under en seremoni i Elyséepalasset, mindre enn tre måneder etter at paret først møttes.

I juli i fjor sluttet hele 67 prosent av franskmennene opp om Sarkozy, og landet har sjelden opplevd at presidentens popularitet har dalt så raskt, konstaterer François Miquet-Marty i meningsmålingsinstituttet LH2.

Politiske analytikere tror at folk flest er lei av å lese og se hva presidenten til stadighet gjør privat, og mange mener at han i stedet burde vie mer tid til å løse landets økonomiske problemer.

Hele 76 prosent av de spurte misliker at presidenten «stiller privatlivet på utstilling», og 84 prosent er lite fornøyd med den økonomiske situasjonen i Frankrike.

68 prosent tror ikke at Sarkozy og regjeringen kommer til å gi dem mer å rutte med, og 60 prosent tror ikke presidenten kommer til å få fart i økonomien igjen.

SJARMERER IKKE: Franskmennene lar seg ikke sjarmere av president Sarkozys romanse med modellen og artisten Carla Bruni. Her er det nybakte ekteparet i Versailles søndag. Foto: ANTOINE GYORI/REUTERS/SCANPIX
SJARMERER IKKE: Franskmennene lar seg ikke sjarmere av president Sarkozys romanse med modellen og artisten Carla Bruni. Her er det nybakte ekteparet i Versailles søndag. Foto: ANTOINE GYORI/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Meningsmålingen i Liberation er den siste av flere som har vist dalende oppslutning for Sarkozy.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media