Rekordlønning: 1,34 milliarder

Opticom-gründerne Robert Keith og Thomas Fussel har sikret seg tidenes lønnsavtale med 1,34 milliarder kroner i årslønn - hver...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen fikk de to 2,7 milliarder for sin innsats i selskapet, ifølge Finansavisen. De to utgjør dermed tidenes dyreste lederteam, i hvert fall etter norske forhold.

Opsjoner

I fjor fikk Robert Keith og Thomas Fussel tildelt 400000 opsjoner hver i Opticom. Verdien av disse var ved årsskiftet 544 millioner kroner.

I fjor høst ble de to tildelt bonusaksjer for 382 millioner krone r.

I tillegg innløste Opticom-parhestene 25000 aksjer hver av et eldre bonusprogram. Kursdifferansen ga de to ytterligere 441 millioner kroner hver, skriver Finansavisen.

Dermed sitter hver av dem igjen med verdier som ved årsskiftet var verd 1,337 milliarder kroner i selskapet.

Til salt i maten

På toppen av det hele har både Robert Keith og Thomas Fussel hver sin konsulentavtale med Opticom. Det innbrakte halvannen million kroner til hver av dem. Til konsulentavtalen er det også knyttet en bonusavtale som gir dem ytterligere 2,5 millioner hver i kassa.

Fire millioner kroner blir dermed utbetalingen til både Fussel og Keith for konsulentjobbe n.

Legger man dette til verdien av opsjons- og aksjepakken sitter hver av dem igjen med 1,341 milliarder kroner etter fjorårets innsats for Opticom.