Rekordmange anmelder voldtekt

Men bare 9 prosent av sakene ender med dom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det er vanskelig å sikre tekniske spor i voldtektssaker. Når det ikke er vitner til stede og gjerningsmannen stikker, starter vi i oppoverbakke. Vi sliter med å arrestere mulige gjerningsmenn og få sjekket dem ut av sakene, sier politiadvokat Sjak R. Haaheim i vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo-politiet.

Ifølge ferske tall fra Statistisk sentralbyrå ble det anmeldt 840 voldtekter i fjor. Dette er 42 flere enn i 2005. Antallet anmeldte voldtektsforsøk økte fra 106 i 2005 til 134 i fjor. Voldtektsparagrafen ble endret i august 2000. Fra 2001, som har tall som er sammenlignbare med årets tall, økte anmeldte voldtekter fra 581 til 840 i fjor. Anmeldte forsøk på voldtekt har i samme periode steget fra 95 til 134.

- Må ha flere etterforskere

Sjak R. Haaheim er etterforskningsleder for de såkalte nyttårsvoldtektene på Grønland i Oslo sentrum der en 27-åring med irakisk opprinnelse er siktet for drapsforsøk og forsøk på overfallsvoldtekt mot en kvinne, og overfallsvoldtekt mot en annen kvinne. Han er varetektsfengslet for inntil fire uker. Det var DNA-funn i forbindelse med et mobilran på samme tid i samme område som avslørte gjerningsmannen denne gangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer