Rekordmange asylsøkere forsvinner

Hittil i år er 3.679 asylsøkere blitt borte fra asylmottak her i landet, 85 prosent flere enn på samme tid i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen av asylsøkerne går under jorden i Norge, noen drar til andre land mens noen reiser hjem til landet de kommer fra, skriver Aftenposten.

Politiinspektør Magnus Andreassen ved Agder politidistrikt sier at de som forlater mottakene drar til de større byene her i landet. Han mener at det likevel kan være vanskelig å leve «under jorden» i et lite land som Norge, og at mange derfor drar til utlandet fordi det er enklere å gjemme seg i et større land.

Ved utgangen av august i år hadde 3679 asylsøkere forsvunnet fra norske asylmottak. Til samme tid i fjor hadde 2005 asylsøkere forlatt asylmottak uten å oppgi hvor de dro. I hele fjor forduftet 2800 asylsøkere på denne måten.

Ifølge Utlendingsdirektoratets (UDI) egne tall er de fleste som forsvinner fra norske mottak asylsøkere fra Øst-Europa og tidligere Sovjet-republikker. 545 ukrainere, 250 mongoler, 230 russere, 360 fra eks-Jugoslavia, 217 bosniere, 162 algeriere og 135 somaliere er blant dem som bare er forsvunnet etter at de registrerte seg som asylsøkere i Norge.

(NTB)