Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordmange asylsøkere over Storskog

Det kom 174 asylsøkere til Norge over Storskog mandag. Det er det meste på én enkelt dag noen gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den forrige rekorden ble satt lørdag, da 146 asylsøkere kom over den norskrussiske grensen ved Storskog i Finnmark.

Totalt kom det 793 asylsøkere til Storskog forrige uke.

De siste tre ukene er det kommet 1784 asylsøkere via Norges eneste grensestasjon til Russland. Til sammen i år har det kommet om lag 3000 migranter denne veien.

Over 100 om dagen De siste dagene har det kommet godt over 100 per dag. Om lag halvparten av dem som kommer nå, er afghanere. En stor andel er også fra Irak.

UDI bygger nå en brakkeleir, som skal fungere som registreringssenter, ved flyplassen i Kirkenes.

Det er likevel stor mangel på både overnattingsplasser og kapasitet i helsevesenet i området. UDI har derfor opprettet det Forfang kalte en luftbro sørover.

- Vi tømmer Kirkenes fortløpende, sa han.

Afghanere i flertall Statistikken for oktober viser at antallet afghanere som kommer til Norge, øker. For hele måneden var det flest syrere, men siste uka var det vesentlig flere fra Afghanistan.

- Afghanistan er i ferd med å overta for Syria som det største landet, men for afghanere er det ikke åpenbart at de får opphold, sier Forfang.

Forrige uke ankom 275 enslige mindreårige til Norge, omtrent det samme antallet som uka før. Men andelen dette utgjør av det totale antall asylsøkere, er synkende.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media