Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordmange debutanter

39 av gruppene og artistene som gir ut pop- og rockplater i høst er debutanter. Noen utgivelser er allerede på plass i butikkene, men det store rushet kommer fra i dag. Her er oversikten over debutantene:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede utgitt

Kpt. Tordenbrak «Kpt. Tordenbrak» (Sony): Frekk, tekstbasert musikk for den kjappe og ironiske generasjonen. Terningkast tre i Dagbladet.

Bugs Be Gone «Act Of Rage» (Artic Serenades/MD):

Tunge gutter i musikalsk slektskap med Sepultura.

Helga og Marie «Frieri» (TVA): Pop og viser med norske tekster. «For det generelle markedet. Ikke trend, men middle of the road,» sier plateselskapet. Helga og Marie deltok i Grand Prix med tittellåten.

Jørun Bøgeberg «Songs From the Pocket» (BMG):

Referanse til a-ha, som Bøgeberg også har spilt med. Pop med mange musikalske finurligheter for det brede lag av musikkjøpere. Terningkast fem i Dagbladet.

Bretteville «In Time» (Sonet): Flink roots-pop på engelsk. Terningkast fire i Dagbladet.

Helen Eriksen «Standards» (EMI): Tidsriktig og jazzaktig klubbmusikk med saksofon og ræpp. Firer på terningen i Dagbladet.

Lars Jones «Raindrops to the Desert» (Sony): Gjennomsnittlig listepop med et voksent og liksom-dypt tilsnitt. Toer-terning i Dagbladet.

September

Noodle «Welcome to the House of Joy» (Progress/MD): Gutter fra Trondheim som er teknisk og rytmisk på høyden. Nesten som det amerikanske heavybandet Primus.

Mr. Swingstang «Mr. Swingstang» (Idut/Musikkoperatørene): Band fra Finnmark med spenstige og humoristiske tekster og romantiske ballader på nordnorsk. Popmusikk som selskapet regner med vil selge bra nordpå.

Operasjon Dødsværk «Sjelefred» (Ironic/EMI):

Hardt og kreativt på norsk. Første albumutgivelse fra nystartet Oslo-selskap.

Slut Machine (MNW/MD): Tungt og fort fra Bergen.

Siri Torjesen «Talking/Singing» (Albedo/Musikkoperatørene): Soloplate med vokalist som synger samtidsmusikk basert på kjente, amerikanske populærtekster.

Bittersweets «Lesson One» (Voices of Wonder):

Medlemmer fra fem forskjellige garasjepunkband fra Oslo, blant andre The Lust-O-Rama og Cosmic Dropouts.

The Abusers «Abusers» (Voices of Wonder):

Punkere som prøver å skryte på seg en image som tidligere sniffere. Riffbasert punkmusikk.

Locomotives «Mind-EP» (BMG): Støypop med rock-troverdighet . For studenter og musikkinteresserte.

Penthouse Playboys (Sonet): Jens Pikenes og hans camp-lag har holdt det gående i flere år, men får først nå sin albumdebut. Garantert høstens mest glamorøse utgivelse.

Lonely Crowd «Jesus in the Pub» (Mega/Sony):

Mørk 1980-talls retrorock. Første singel fra albumet blir gjestet av operasangeren Anne-Lise Berntsen. Selskapet satser på studentsegmentet og dem som allerede liker Raga Rockers og deLillos.

Tine Valand «She's Just Leavin'» (Sony Music):

Soloprosjektet til den ene halvdelen av Somebody's Darling. Satser på den samme stilen, nemlig pen country-pop.

Jesus Blues Breakers «God Ain't Schizo» (Master Music): Ålesund-bandet har en andreplass i NM i rock for noen år siden. Selskapet satser på normalt vis med annonsering og klubbspilling. Kristenpop.

AbraKadavra «Helt fin A/S» (EMI): Støyende og tradisjonell rock med norske tekster. Bandet har holdt det gående i mange år før de nå får debutere som plateartister.

Dvergmål «Visor og kvæde frå Blåberglandet» (Grappa): Fem kvedere som kveder flerstemt, men også alene. Folkemusikktradisjoner fra Midt-Telemark, Øvre Valdres, Vest-Telemark, Hardanger og Sunnhordaland.

Ephemera «Glue» (BMG): Tre jenter fra Bergen med gitar og flerstemt sang. Fengende låter med hjerne.

Rune Edvardsen «At Your Front Door» (Prima Music): Predikant Aril Edvardsens 34 år gamle sønn debuterer med en relativt tradisjonell pop-rock-plate.

Pimp Image «Whisper 2000» (Virgin): Hallik-image og troverdighet på de aller kuleste klubbene i Oslo - det er statusen for dette party-funk-bandet.

Aasen «Jubileumsplate for Ivar Aasen» (Tylden):

En del av gutta i Gartnerlosjen har dannet dette ad-hoc- ensembelet for å hylle Ivar Aasen. Neppe noe for nynorsk-puritanere.

Janne Hagens Gospel Combo «He's A Friend Of Mine» (EMI): Eks September When-bassist Gulleiv Wee har droppa Morten Abel til fordel for Gud og dette hippe gospelbandet. Gospel i svært moderne lyddrakt.

Oktober

D'Sound «Spice of Life» (PolyGram): Sofistikert og urban pop med elementer av acid jazz. Har allerede en stor radio-hit med «Real Name».

Line «Homeland» (EMI): 27 år gammel vokalist som synger på engelsk. Popmusikk med etno-preg - en slags poppa versjon av Anne Grete Preus.

Chinese Detectives «Are Kisses Out of Fashion?» (Arcade): Popmusikk i sjangeren elektronisk pop. Tiltenkt både dance-segmentet og de mer voksne lytterne.

Solid Base «Finally» (Remixed Records/EMI):

Tradisjonell eurodance.

Doopy «Game-Set-Match» (BMG): Brit-pop à la Blur og Pulp. Høyhalset genser et must. Tiltenkt unge jenter og elever ved landets videregående skoler.

Yngvar Gregersen «820 Venner» (Tylden): Yngvar byr på norskspråklig visepop i tradisjonen til folk som Lillebjørn Nilsen og Øystein Sunde.

Shortcut (Jam It/Arcade): Pop og ræpp til unge folk som er mer opptatt av at det fenger enn troverdigheten. Produsert av Anders Bagge, mannen bak svenske Robyn.

Aftenlandet (Musikkoperatørene): Visepop fra Bergen, basert på tekster av Jakob Sande.

November

Ingeborg Mathisen «Don't Turn Off the Music» (EMI): Gladpop med refrenger og fancy, glatt lyd. En litt frekkere og stiligere utgave av Trine Rein.

James Dickenson «Jazz from the Gallery» (Musikkoperatørene): Duke Ellington på kirkeorgel, spilt av kirkeorganisten og jazzmusikeren Dickenson.

Gospelcompagniet (Prima Music): Oslo Gospel Choir har lenge vært det dominerende gospelkoret her til lands, men nå får de konkurranse fra Bergen.

Lace (Scandinavian Records): Blander moderne soul og dance på engelsk.

Peter (Scandinavian Records): Soloartisten Peter blir høstens siste debutant. Streit pop på engelsk.