Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordmange fly forsinket

Nesten 80.000 flyavganger ble forsinket eller innstilt i fjor, viser tall fra Riksrevisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Nesten 80.000 flyavganger ble forsinket eller innstilt i fjor, viser tall fra Riksrevisjonen.

Tall som Aftenposten har innhentet fra Riksrevisjonen viser at 61.970 fly var forsinket i fjor. I tillegg ble 17.784 flyavganger innstilt. Antall innstilte fly er mer enn tredoblet siden 2003.

Avinor og flyselskapene skylder på dårlig vær ved forsinkelser, men været står for bare én av ti forsinkelser. 74 prosent av forsinkelsene skyldes problemer i flyselskapene, for eksempel tekniske problemer og mangel på personell.

Avinor har ansvar for 12,5 prosent av forsinkelsene, en dobling siden 2003. Siden den gang har punktligheten falt fra 89,5 prosent til 86,1 prosent. Det er langt under Avinors eget mål.

- Her må Avinor rydde opp. Det er urovekkende at antall forsinkelser Avinor er ansvarlig for, er doblet på fem år, sier leder av Stortingets transport- og kommunikasjonskomité Knut Arild Hareide (KrF).

Avinor og Samferdselsdepartementet skylder imidlertid på flyselskapene. De viser til at selskapene har lagt opp til langt tettere programmer for å spare penger.

Flyselskapene er på sin side ifølge Avinors interne kundeundersøkelser «lite fornøyde» med hvordan Avinor driver landets flyplasser. Riksrevisjonen mener blant annet at det har vært for dårlig styring med pengebruken.

- Riksrevisjonen har pekt på noen forbedringsområder i Avinor. Flere av disse er vi allerede i gang med, sier konsernsjef Sverre Quale i Avinor.

(NTB)


Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media