Rekordmange haiangrep i fjor

Aldri på de 40 årene det er ført statistikk er det blitt rapportert om så mange haiangrep på mennesker som i 2000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24. september i fjor var Cameron Bayes (25) fra New Zealand på bryllupsreise på Cactus Beach på den sør-australske kysten. Han dro ut for å brettsurfe. Plutselig dukket en stor hvithai opp og rev ham av brettet foran øynene på skrekkslagne vitner. Bayes ble aldri funnet, og var en av ti som mistet livet i haiangrep i fjor. Det ble meldt om 79 angrep og det er rekord, skriver nyhetsbyrået AP. 58 haiangrep ble registrert i 1999. Mange angrep blir ikke rapportert.

- Det er færre haier enn for 20 år siden, men folk tilbringer mer tid i vannet og flere turister svømmer på steder de ikke kjenner. Flere angrep rapporteres på grunn av internett, sier George Burgess ved Universitetet i Florida til AP. Han leder registreringen av haiangrepene, og anbefaler folk å slå og sparke haien i øynene og gjellene hvis de blir angrepet.

USA hadde flest haiangrep i fjor, 51 stykker. 34 av disse skjedde i Florida. Syv angrep skjedde i Australia, fem i Sør-Afrika og fire på Bahamas, ifølge tall fra Det internasjonale haiangrepsregisteret.

Men Australia hadde flest dødsfall. Av de syv registrerte angrepene her endte tre med døden.

ALDRI FUNNET: Cameron Bayes (25) ble drept av en hvithai. Dette er alt som var igjen av brettet. Det ble registrert rekordmange haiangrep i fjor.