Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordmange hjemløse i New York

Over 60 000.

REKORD: Ifølge hjelpeorganisasjonen Coalition for the Homeless ble det i november i fjor passert en dyster grense og registrert over 60.000 hjemløse i «The Big Apple». Foto: 
REUTERS/Shannon Stapleton
REKORD: Ifølge hjelpeorganisasjonen Coalition for the Homeless ble det i november i fjor passert en dyster grense og registrert over 60.000 hjemløse i «The Big Apple». Foto: REUTERS/Shannon Stapleton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har aldri vært flere hjemløse i New York, viser ferske tall.

Ifølge hjelpeorganisasjonen Coalition for the Homeless ble det i november i fjor passert en dyster grense og registrert over 60.000 hjemløse i «The Big Apple».

Blant de 60.352 hjemløse var det 25.000 barn, noe som gjør statistikken enda tristere.

Antallet hjemløse i New York økte med over 10 prosent i fjor, fra 53.615 som ble registrert i januar 2014.

Patrick Markee i Coalition for the Homeless konstaterer at «den historiske hjemløsekrisen» har forverret seg etter at Bill de Blasio overtok som borgermester i fjor.

Den forrige borgermesteren, Michael Bloomberg, må også ta sin del av skylden, mener Markee, som etterlyser bostøtteordninger og rimelige boliger for hjemløse, først og fremst familier med barn.

De Blasio lovet i en tale tirsdag storsatsing på rimelige boliger i 2015 og la særlig vekt på behovet for å hjelpe krigsveteraner.

- Vi forplikter oss til å få slutt på den kroniske hjemløsheten blant veteraner innen utgangen av året. De som kjemper i utlandet for å beskytte vår frihet, burde aldri gå hjemløse, sa de Blasio.

Borgermesteren lovet også å bygge 10.000 rimelige leiligheter for eldre og sa at de fortjener en verdig alderdom.

(NTB)