Rekordmange ledige studieplasser

- Førstemann til mølla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldri før har det vært så mange ledige studieplasser i Norge. 4.800 studieplasser ligger nå ute på Samordna Opptak sitt restetorg.

Søkerne til norske universiteter og høyskoler fikk søndag beskjed om hvilke studier de hadde kommet inn på. Nå ligger listen over alle studiene som har ledige plasser igjen etter hovedopptaket, ute på restetorget på Samordna Opptaks nettsted.

Listen består av over 4 800 studieplasser fra 35 studiesteder. Det er 400 flere plasser enn i fjor, som også var et rekordår, skriver VG.

Plassene er nå åpne for alle.

- Det er første mann til mølla som gjelder, sier informasjonsrådgiver Henrik Christie i Samordna Opptak.

Det eneste som kreves er at du oppfyller opptakskravene til studiet som har ledig plass.

Som hovedregel vil det si at du må ha generell studiekompetanse og i noen tilfeller ekstra fordypning i enkelte fag.

Som tidligere år er det mange muligheter for å studere til ingeniør, allmennlærer og vernepleier. Også spillprogrammering, internasjonale studier og medievitenskap er tilgjengelig.

4 800 LEDIGE STUDIEPLASSER: I år er det rekordmange ledige studieplasser. Vil du bli lege, veterinær, journalist eller arkitekt er det likevel for sent. Illustrasjonsfoto: ESPEN RØST
4 800 LEDIGE STUDIEPLASSER: I år er det rekordmange ledige studieplasser. Vil du bli lege, veterinær, journalist eller arkitekt er det likevel for sent. Illustrasjonsfoto: ESPEN RØST Vis mer

Men drømmer du om å bli lege, veterinær, journalist eller arkitekt, har toget allerede gått.

(NTB)