Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordmange menn trenger krisehjelp i jula

- Har kanskje færre de kan snakke om disse temaene med.

TRENGER HJELP: Omtrent dobbelt så mange ringte Kirkens SOS' krisetelefon første juledag. Illustrasjonsfoto: Colourbox
TRENGER HJELP: Omtrent dobbelt så mange ringte Kirkens SOS' krisetelefon første juledag. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere menn enn kvinner ringte denne jula til Kirkens SOS' krisetelefon.

- Til vanlig snakker vi med omtrent like mange kvinner som menn. Men i jula har vi hatt 30 prosent økning i antall telefoner fra menn, opplyser generalsekretær Janne Sukka i Kirkens SOS til Vårt Land.

Hun mener det kan være flere årsaker til at menn ber om hjelp.

- Jeg håper det handler om at menn ser på oss som en aktuell samtalepartner når ting er vanskelig. Og at vi har vært synlige slik at flere menn ser at det er en mulighet å ringe oss, sier Sukka.

Hun tror også at mangel på noen å snakke med kan være en årsak.

- Juletiden kan være utfordrende når det gjelder relasjoner til familie og barn. Mange menn har kanskje færre de kan snakke om disse temaene med enn det kvinner har, sier hun.

Jula totalt sett har Kirkens SOS mottatt flere henvendelser fra menn og kvinner enn tidligere år. I hovedsak er det første juledag som skiller seg ut. Da mottok Kirkens SOS totalt 1 000 telefonsamtaler, mens tallet var 560 første juledag i fjor.

Julaften mottok Kirkens SOS rundt 450 henvendelser, omtrent det samme som julaften i fjor.

Også hjelpetelefonen til Mental Helse har registrert flere henvendelser denne julen, sammenlignet med fjorårets jul. Økningen var på 10 prosent, men i motsetning til Kirkens SOS, har ikke Mental Helse registrert økning i henvendelser fra menn.

(NTB)