Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordmange neshorn drept

Nesten 200 neshorn ble drept i Sør-Afrika første halvår.

REKORDMANGE DREPT: Nesten 200 neshorn har blitt drept i Sør-Afrika første halvår i år. Foto: REUTERS/Mackson Wasamunu/SCANPIX
REKORDMANGE DREPT: Nesten 200 neshorn har blitt drept i Sør-Afrika første halvår i år. Foto: REUTERS/Mackson Wasamunu/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I årets første seks måneder ble 193 neshorn drept i Sør-Afrika, opplyser naturvernorganisasjonen WWF. 126 av dem ble skutt i det populære turistmålet Kruger nasjonalpark, Sør-Afrikas største viltreservat.

- Krypskytterne er sofistikerte kriminelle, som til tider jakter fra helikopter med automatgevær, sier Joseph Okori, WWFs direktør for Afrikansk neshornprogrammet.

I fjor ble rekordmange 333 neshorn drept i Sør-Afrika, som huser rundt 70 prosent av verdens neshorn.

Hornet til neshornet er høyt verdsatt som feberreduserende middel i tradisjonell asiatisk medisin. Omfattende krypskyting har bidratt til å drastisk redusere bestanden i Afrika.

Mens krypskyttere har trappet opp jakten på neshornene, har sørafrikanske myndigheter til gjengjeld trappet opp jakten på krypskytterne. 123 personer er arrestert og mistenkt for krypskytteri så langt i år.
(NTB)