Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordmange nye statsborgerskap

Aldri før har så mange fått norsk statsborgerskap. 90 prosent kommer fra ikke-vestlige land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av 2005 fikk 12.700 personer innvilget norsk statsborgerskap. Det er det høyeste målte tallet noensinne, og 600 flere enn forrige rekordmåling fra 1997, melder Statistisk Sentralbyrå (SSB).


Ni av ti personer som fikk nytt, norsk statsborgerskap i 2005 var fra ikke-vestlige land. Irakere utgjør den største gruppa med 2100 personer, så følger somaliere med 1300 personer.

Kroater, og statsborgere fra tidligere Serbia og Montenegro skiller seg også ut i SSBs statistikker; Henholdsvis 600 og 500 flere fikk norsk statsborgerskap sammenlignet med fjoråret.

Det mest vesentlige kravet for å få innvilget norsk statsborgerskap er norsk bostedsadresse sammenhengende de siste sju årene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling