Rekordmange ringer hjelpe-telefoner

Kirkens SOS og Mental Helse har stor pågang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aldri før har Kirkens SOS registrert så mange hjelpetrengende som i år. Også Mental Helse melder om økt pågang, skriver Dagsavisen i dag.

Ensomhet og vanskelige familieforhold er to av de vanligste familieforholdene folk sliter med. Generalsekretær i Kirkens SOS sier til Dagsavisen at de mellom midnatt julaften og midnatt første juledag snakket med 600 fortvilte mennesker.

-  Vi ser en tankevekkende økning i antall henvendelser til oss. Det har vært en vekst gjennom hele året, og i forbindelse med julen har det vært ekstra mange som har ringt, sier generalsekretær Nora Blaasvær i Kirkens SOS, til avisen.

Blaasvær tror mange folk blir syke av konfliktfylte relasjoner, av det å være alene og ikke ha noen å dele følelsene sine med.

Både Kirkens SOS og Mental Helse tror pågangen vil fortsette etter nyttår.

-  Vår erfaring er at mange har tatt seg ekstra sammen for å komme seg gjennom julen. Da får de ofte en reaksjon etterpå, sier daglig leder hos Mental Helse, Mette Kammen.

ANONYME: Kirkens SOS er først og fremst et selvmordsforebyggende tiltak. I julen er det særlig kompliserte samlivs- og familiesituasjoner som preger innringerne.
Kirkens SOS snakket med over 600 mennesker på bare 24 timer. - Pågangen er betydelig høyere enn i fjor, sier generalsekretær Nora Blaasvær.