REKORD: Det var høye forventninger til seertallene for debatten natt til tirsdag. Mange fikk den også med seg. Foto: AFP PHOTO / Paul J. Richards
REKORD: Det var høye forventninger til seertallene for debatten natt til tirsdag. Mange fikk den også med seg. Foto: AFP PHOTO / Paul J. RichardsVis mer

Rekordmange så Clinton og Trump i TV-duell

Totalt 84 millioner fulgte debatten. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt 84 millioner personer fulgte debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump på TV mandag kveld. Det er ny rekord for debatter mellom presidentkandidater.

Beregninger fra analyseselskapet Nielsen viser at debatten hadde til sammen 84 millioner seere på de 13 kanalene som sendte den direkte mandag.

FØRSTE DEBATT: Her er den første presidentdebatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. VIDEO: CNN Vis mer

Debatten slår dermed rekorden fra 1980, da 80,6 millioner så demokraten Jimmy Carter mot republikaneren Ronald Reagan i den eneste debatten de to hadde mot hverandre før valget. Ingen debatt har hatt over 70 millioner seere siden, og det tok 36 år før rekorden ble slått.

Den første duellen mellom Barack Obama og Mitt Romney i 2012 hadde 67 millioner seere.

Engasjement på sosiale medier

RASIST: Hillary Clinton uttalte at Trump startet sin politiske karriere med det hun hevder er rasisme. Video: CNN Vis mer

Nielsen måler normalt seere som ser på TV hjemme, så de som fulgte debatten på fester, barer, restauranter og kontorer, er ikke med i tellingen. Flere millioner så også debatten på nett. Det er dessuten registrert 2,5 millioner som så duellen via en rekke direktesendinger på YouTube.

På Twitter ble det registrert 17,1 millioner meldinger fra til sammen 2,7 millioner personer, ifølge analysebyrået.

Det er kun Super Bowl, finalekampen i den amerikanske fotballigaen, som har publikum av den størrelsen. Rekorden ble satt under finalen mellom New England og Seattle i fjor, med 114,4 millioner seere.

CNN og ABC News neste

Den halvannen time lange debatten ble ledet av stjernejournalist Lester Holt, som til daglig er nyhetsanker hos TV-kanalen NBC. NBC var også den kanalen som hadde flest seere under debatten.

Clinton ble av flere eksperter utpekt som vinner av debatten, mens Trump har gått ut og hevdet at Holt stilte mindre kritiske spørsmål til Clinton og at det var noe feil med mikrofonen.

Den neste TV-sendte presidentdebatten er 9. oktober, og den skal ledes av CNNs Anderson Cooper og ABC News' Martha Raddatz.

(NTB)