Rekordmange selvmord blant amerikanske soldater

109 har tatt livet av seg under tjenesten i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Les også: 120 selvmord i uka blant amerikanske krigsveteraner

Ambulansesirener får Trond (48) til å gripe etter våpen

Rekordmange amerikanske soldater har begått selvmord i år, viser statistikk fra Pentagon.

109 soldater har ifølge statistikken tatt sine liv mens de var i aktiv tjeneste, og dette er flere enn noe tidligere år siden man begynte å føre statistikk i 1980.

Selvmordsraten blant soldater er dermed på 18,4 per 100 000, mens den i befolkningen for øvrig ligger på rundt 11 per 100 000, skriver USA Today.

Selvmordsepidemi

Pentagon fører ingen statistikk over hvor mange soldater som har tatt sine egne liv etter endt tjeneste, men fjernsynsstasjonen CBS la i november fram rystende opplysninger om det de omtalte som en selvmordsepidemi blant landets krigsveteraner.

Ifølge CBS News begår 17 amerikanske krigsveteraner selvmord hver eneste dag, og risikoen for selvmord i denne gruppen er dermed dobbelt så høy som i befolkningen for øvrig. CBS baserte sine tall på en fem måneder lang gransking av all tilgjengelig selvmordsstatistikk for de siste ti årene, og konkluderte med at minst 6256 tidligere soldater begikk selvmord bare i 2005.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer