Rekordmange tilbyr å åpne hjemmene sine etter Boston-bombene

2000 meldte seg på kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brøt ut kaos da to eksplosjoner i løpet av kort tid gikk av i målområdet til Boston Marathon mandag.

I timene etter eksplosjonene tydet Twitter-meldinger og øyevitneskildringer på at frykt og uro herjet i området. Flere kvartaler ble sperret av, og det ble opprettet provosoriske samlingsplasser for rystede og lettere skadde løpere og tilskuere.

Flere lokale nettsider brøt også sammen, blant annet storavisa Boston Globe, som opprettet denne midlertidige livebloggen.

Globe lanserte også en tjeneste der folk som trengte et sted å bo, eller folk som hadde husrom å tilby, kunne registrere seg. I løpet av kort tid hadde over 2000 bostonitter tilbudt seg å åpne hjemmene for trengende.

Google åpnet også tjenesten «personfinder», som skulle hjelpe folk å komme i kontakt med sine kjære. Store deler av mobilnettet var ustabilt i timene etter eksplosjonen, men ifølge de store mobilselskapene skyldtes dette bare at nettet ble overbelastet.

Røde Kors i Boston melder også på Twitter om pågang fra frivillige som ønsker å donere blod, men legger til at de ikke har behov for flere donasjoner akkurat nå.

Under hashtagen #bostonhelp diskuterer Twitter-brukere også flittig hva man kan gjøre for å hjelpe til. Myndighetene har imidlertid oppfordret folk til å holde seg unna menneskemasser.

CNN melder at over 110 personer ble skadd i eksplosjonen. Flere medier melder også at et åtte år gammelt barn er blant de to som er bekreftet omkommet.