Corona

Rekordmange tilfeller i to fylker

Aldri før er det registrert så mange coronatilfeller i Oslo eller Vestfold og Telemark.

SMITTE: Det er registrert rekordmange coronasmittede i Oslo i uke ni. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SMITTE: Det er registrert rekordmange coronasmittede i Oslo i uke ni. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 116 000 +231
innlagt117 +7
døde 757
påvist smittet 158 000 000+638.1K
døde 3 290 000 +9.8K
Se mer

Det har vært en økning i antall registrerte coronatifeller på 96 prosent siden uke sju, skriver FHI i ukesrapporten for uke ni.

I uke ni er det registrert 3 960 smittetilfeller. Noe av årsaken til økningen er at også er en kraftig økning i testing. 33 prosent flere testet seg for corona i uke forrige uke, enn uka før. 2,66 prosent av coronatestene var positive.

- Økningen i meldte tilfeller de siste ukene kan i stor grad tilskrives økningen i Oslo, Viken og Vestfold og Telemark hvor det har vær en økning på henholdsvis 15 %, 32 % og 162 % sammenlignet med uke 8, skriver FHI i rapporten.

Det er også registrert det laveste antallet coronadødsfall siden oktober.

R-tall 1,33

I uke 9 har både Oslo og Vestfold og Telemark notert høyeste antall tilfeller siden begynnelsen av pandemien.

R-tallet er nå på rundt 1,33, ifølge FHI, men det er store forskjeller mellom fylkene.

Det er nå «økende», eller «sannsynligvis økende» smitte i samtlige fylker utenom Nordland og Møre og Romsdal, som har usikker smitteutvikling, skriver FHI.

De fleste er nærkontakter til andre smittede, og blir dermed smittet hjemme (40 %), på private arrangementer (14 %), på jobb (12 %), på barnehage eller skole (7 %) og organisert fritidsaktivitet (2 %). For 12 % var antatt smittested ukjent.

UTFORDRING: Assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad, om symptomfri smitte. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV. Vis mer

Varierer

Hvilke virusvarianter som dominerer varierte imidlertid mellom fylkene gjennom februar.

I Viken har flere utbrudd vært forårsaket av britisk variant, men også andre virustyper har forårsaket utbrudd i fylket.

I Oslo er den britiske varianten i flertall. I februar har det vært utbrudd knyttet til både denne og typer fra andre undergrupper.

Den britiske varianten dominerer også i Innlandet. I Møre og Romsdal ser man en økende forekomst av den britiske varianten, i tillegg til den sørafrikanske.

Den britiske mutasjonen herjer også i Troms og Finnmark, Rogaland, Vestland, Trøndelag og Vestfold og Telemark.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer