Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekordmange ulv felt i lisensjakta

Det høyeste antallet som noen gang er registrert i forbindelse med lisensfelling i Norge.

REKORDMANGE: 28 ulver av en kvote på 42 ble felt i vinterens lisensjakt. Foto: NTB Scanpix
REKORDMANGE: 28 ulver av en kvote på 42 ble felt i vinterens lisensjakt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28 ulver av en kvote på 42 ble felt i vinterens lisensjakt. Det er det høyeste antallet som noen gang er registrert i forbindelse med lisensfelling i Norge.

– Årets lisensfellingsperiode har gitt de høyeste antall fellinger noensinne. Årsaken er at det ble satt en høyere kvote enn tidligere, og at Klima- og miljødepartementet for første gang åpnet for felling i etablerte revir, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet.

Lisensfellingsperioden ble avsluttet 31. mars, og direktoratet legger fredag fram det endelige resultatet: 27 ulv er felt i region 4 og 5 (Østfold, Oslo/Akershus og Hedmark. En ulv ble dessuten felt av et kommunalt jaktlag på Hadeland i Oppland.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling