Rekordmange ulver i Norge - og ny valperekord

Sjefen for Rovdata: - Tallene kan endre seg. I så fall er det enda flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aldri tidligere har det vært så mye ulv i Norge siden de organiserte rapporteringene på begge sider av den norsk-svenske grensen startet i 1998.

I en sporfersk statusrapport som ble lagt fram i dag, er det dokumentert mellom 80 og 84 ulver innenfor Norges grenser. Året før var det registrert 75 ulver i den endelige årsrapporten.

I Sverige og Norge totalt er det nå om lag 460 ulver.

Ifølge Rovdata har skandinavisk ulv ensidig matvaner. Mer enn 95 prosent av menyen er elg. Det vil si at et par eller en familie forsyner seg med om lag 100 elger i året.

Valpererekord Så langt i år er det registrert minst ni og høyst sannsynlig elleve valpekull i Norge og på tvers av grensen.

Den gamle rekorden er fra 2012 og 2013 da det ble registrert åtte kull.

- Tallene kan endre seg i neste rapport etter vinterens sporing, som kommer 15. april, og i den endelige årsrapporten i juni. Tallene vil i så fall øke, sier leder i Rovdata, Jonas Kindberg, til Dagbladet.

Tallene i april og juni vil blant annet kunne vise om de nye kullene holder til innenfor eller utenfor den såkalte ulvesonen som Stortinget har vedtatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer