Rekordmange uprovoserte haiangrep i fjor

Til sammen seks ble drept.

HAIANGREP: I fjor ble det registert rekordmange uprovoserte haiangrep. FOTO: NTB scanpix.
HAIANGREP: I fjor ble det registert rekordmange uprovoserte haiangrep. FOTO: NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En lite hyggelig rekord ble satt i 2015 da det ble registrert 98 uprovoserte angrep av hai på mennesker, skriver The Guardian.Det er «Det internasjonale arkivet for haiangrep», en global database over haiangrep ved Universitetet i Florida, som har hentet inn tallene.

Har etterforsket 164 hendelser Databasen ble etablert i 1958, og aldri før har de registrert så høye tall som i fjor. Det forrige toppåraet var 2000, da det ble registrert 88 urprovoserte angrep.

164 hendelser verden over ble etterforsket, og de fant altså at 98 av dem var urprovoserte.

Definisjonen på et uprovosert angrep er «hendelser der et angrep på et levende menneske skjer i haiens naturlige habitat uten noen menneskelig provokasjon av haien».

Seks mennesker ble drept av hai i 2015, deriblant én snorkler på Hawaii. I tillegg ble det to drept av hai ved øya Réunion i Indiahavet, én i Australia, én i Egypt og én i New Caledonia.

«Bekymringsfulle» tall Forskerne bak tallene trakk frem at angrepene ved Réunion, der syv mennesker har blitt drept av hai de siste fem årene, som «bekymringsfulle».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer