Tyfonen Hagibis

Rekordnedbør i Japan: - Høyst uvanlig

Minst 35 personer har mistet livet etter at tyfonen Hagibis traff Japan, og brakte med seg nesten én meter nedbør på 24 timer i visse områder.

STORM: Isuzu-elven i byen Ise gikk over sine bredder da tyfonen Hagibis rammet Japan lørdag. I byen Hakone, som ligger sør for Tokyo, falt det nesten en meter nedbør i løpet av bare 24 timer. Foto: Kyodo News / AP / NTB Scanpix
STORM: Isuzu-elven i byen Ise gikk over sine bredder da tyfonen Hagibis rammet Japan lørdag. I byen Hakone, som ligger sør for Tokyo, falt det nesten en meter nedbør i løpet av bare 24 timer. Foto: Kyodo News / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Washington Post melder at dødstallene er oppjustert etter at tyfonen «Hagibis» har rammet Japan. De siste tallene er 35 omkomne og 17 savnede.

Tyfonen, som ifølge japanske myndigheter skal være den kraftigste stormen til å treffe landet på over 60 år, satte ny rekord for mengden nedbør i flere japanske områder.

Den kom inn over området i morgentimene på lørdag, norsk tid, og har ført til voldsom vind og kraftig regn som har skapt omfattende ødeleggelser, jordskred og stormflom.

Rekordnedbør

Byen Hakone, som ligger sør for hovedstaden Tokyo, fikk hele 939.5 millimeter, eller nesten en meter, regn i løpet av bare 24 timer, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Dette er nesten det samme som Norge registrerer i løpet av et helt år.

Ifølge statsmeteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt, ligger maksnedbøren for hvert fylke i Norge på litt over 1000 millimeter nedbør i året.

- Dette er likevel maksnedbøren her til lands, og det er ikke ofte det er så mye. Sånne forhold som det er i Japan er vi i alle fall langt unna, det er høyst uvanlig, understreker Berger overfor Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer