Rekordomsetning i påskefjellet

Norske vintersportsteder har hatt rekordomsetning i påsken. Samlet for de største alpinbakkene i landet har omsetningen av skikort økt med 55 prosent fra fjorårets påske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no har innhentet tall fra de ni største vintersportstedene her i landet, og alle kan rapportere om hyggelige omsetningstall og økning i salget. En av grunnene skyldes det dårlige påskeværet i fjor, men flere fjellheisanlegg har også slått sine gamle påskerekorder fra 1999.

Totalt omsatte de ni største skibakkene i Norge skikort for 37,9 millioner kroner i påsken. I fjor var omsetning på skarve 24,7 millioner kroner.

15 000 på en dag

Størst er Trysil, som i løpet av ti påskedager i år, omsatte skikort for 8,7 millioner kroner. Det er en økning på 44 prosent sammenlignet med påsken i fjor. Skianleggene i Hemsedal er nummer to på lista. Ettersom morselskapet til Hemsedal Skisenter er børsnotert, kan ikke selskapet oppgi omsetningstallene, kun omsetningsøkningen. Den var på 50 prosent. Anslag Dagbladet.no har gjort viser at Hemsedal solgte skikort for rundt sju millioner kroner denne påsken.

Nye rekorder

Geilo, Hafjell, Oppdal og Norefjell er også store vintersportsteder sammenlignet i omsetning. Norefjell og Hafjell opplevde i år en omsetningsøkning på henholdsvis 150 og 129 prosent. Men forklaringen er enkel. Påsken regnet vekk i fjor.

- Vi er så avhengig av at det er godt vær på Østlandsområdet generelt. Er det dårlig vær i Oslo, drar ikke folk på dagstur til Norefjell, selv om været er bra her, sier Bjørn Viker, daglig leder i Norefjell Ski- og friluftsenter

Oppdal, Geilo, Hemsedal og Beitostølen kan melde om den beste påsken noensinne, mens de andre hadde bedre tider i 1999.

- Jeg kan ikke huske siste påsken var så flott. Vi har hatt godt vær og gode snøforhold. Det har vært kaldt om natta, slik at bakkene har vært suverene og harde på dagtid, sier Steinar Hovi, eier av skianlegget og et hotell på Beitostølen.

Han kan fortelle at Beitostølen Høyfjellshotell har omsatt for 1,4 millioner kroner i påsken, en økning på 81 prosent fra i fjor.

REKORDPÅSKE: Bendic Poppe i luftig svev over hyttetaket mens Joachim Poppe tar det mer med ro og nyter solen i hytteveggen i Aurdal. Arkivfoto: SCANPIX