Rekordomsetning i påskefjellet

Norske vintersportsteder har hatt rekordomsetning i påsken. Samlet for de største alpinbakkene i landet har omsetningen av skikort økt med 55 prosent fra fjorårets påske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet.no har innhentet tall fra de ni største vintersportstedene her i landet, og alle kan rapportere om hyggelige omsetningstall og økning i salget. En av grunnene skyldes det dårlige påskeværet i fjor, men flere fjellheisanlegg har også slått sine gamle påskerekorder fra 1999.

Totalt omsatte de ni største skibakkene i Norge skikort for 37,9 millioner kroner i påsken. I fjor var omsetning på skarve 24,7 millioner kroner.

15 000 på en dag

Størst er Trysil, som i løpet av ti påskedager i år, omsatte skikort for 8,7 millioner kroner. Det er en økning på 44 prosent sammenlignet med påsken i fjor. Skianleggene i Hemsedal er nummer to på lista. Ettersom morselskapet til Hemsedal Skisenter er børsnotert, kan ikke selskapet oppgi omsetningstallene, kun omsetningsøkningen. Den var på 50 prosent. Anslag Dagbladet.no har gjort viser at Hemsedal solgte skikort for rundt sju millioner kroner denne påsken.

Nye rekorder

Geilo, Hafjell, Oppdal og Norefjell er også store vintersportsteder sammenlignet i omsetning. Norefjell og Hafjell opplevde i år en omsetningsøkning på henholdsvis 150 og 129 prosent. Men forklaringen er enkel. Påsken regnet vekk i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer