Rekordorkanen forbløffer

Den sterkeste orkanen som noensinne har herjet så langt nordøst i Atlanterhavet.

<strong>KATEGORI FEM:</strong> Orkanen Lorenzo er nådd kategori fem i styrke. Foto: NASA/NRL
KATEGORI FEM: Orkanen Lorenzo er nådd kategori fem i styrke. Foto: NASA/NRL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bare noen uker etter at orkanen Dorian herjet i Karibien, har en ny kategori fem-orkan oppstått i Atlanterhavet. Denne gangen med retning østover.

En kategori fem-orkan beskrives som en orkan som ødelegger nesten alt på sin vei, og utgjør en stor livsfare for mennesker og dyr.

I Lorenzo er det målt vindhastigheter opp mot hele 250 kilometer i timen.

Rekord

Enn så lenge har den ikke rammet fastland eller øyer i Atlanteren, men er ventet å nå den portugisiske øygruppa Azorene i løpet av noen få dager.

Søndag er orkanen omtrent 2100 kilometer unna. Når den treffer Azorene, er det ventet at den har avtatt betraktelig i styrke.

Den har imidlertid allerede satt en rekord.

- Store og kraftige Lorenzo er den sterkeste orkanen noensinne så langt nordøst i Atlanterhavet, opplyser USAs nasjonale orkansenter ifølge CNN.

Orkanen fortsetter å trekke nordøst i Atlanteren, og kan etterhvert ramme Irland. Restene av orkanen kan også ramme Storbritannia.

Økte i styrke raskt

Ifølge Sky News forbauser det meteorologene at Lorenzo har oppnådd en så kraftig styrke, da dette ofte skjer lengre vest i Atlanterhavet. I tillegg har den tiltatt i styrke relativt raskt.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer