Prima beliggenhet:  Sørenga ligger flott til på solsiden av Bjørvika i Oslo. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET
Prima beliggenhet: Sørenga ligger flott til på solsiden av Bjørvika i Oslo. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Rekordpris på Sørenga - kjøper leilighet for 40 mill.

En kjøper i 40-årene slår sammen to toppleiligheter på Sørenga og betaler 40 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er den dyreste leiligheten som er solgt på Sørenga, sier prosjektmegler i DNB Eiendom, Ingunn Husebø, til Finansavisen.

Leiligheten hun snakker om er egentlig to, én på 160 kvadratmeter og én på 139 kvadratmeter som ble slått sammen. I tillegg får kjøper takterrasse på 87 kvadratmeter med takstue samt fire separate terrasser.

- Prisen isolert for leilighetene var 38 millioner, men med omkostninger til sammenslåing blir prisen 40 millioner, sier hun.

I tillegg kommer kjøp av parkeringsplass til 550.000 kroner stykket.Det er kjøpere i 40-årene som inntar boligen, og Husebø forteller at alderssammensetningen i hele prosjektet varierer fra byggetrinn til byggetrinn.

- I de to første, var de en del mer voksne, men i tre og fire var det mange barnefamilier. Jevnt over er det en grei miks, sier hun til Finansavisen.

40-millionersleiligheten ligger i toppen av trinn syv og får trinn åtte foran seg sett fra sjøen. Dette er et lavere bygg, slik at utsikten ikke blir sjenert.

623 av 746 solgt Totalt skal det bygges 746 boliger, i dag er det solgt 623. De fire første byggetrinnene på 453 leiligheter er utsolgt og innflyttet. I trinn fem og seks er det i dag solgt i overkant av 70 prosent, mens den ligger mellom 35 og 45 prosent i de to siste.

Hele komplekset skal stå ferdig ved årsskiftet 2016/2017.

- Prisene i byggetrinn syv er 95.000 kroner pr. kvadratmeter i snitt, mens de bikker 100.000 kroner i trinn åtte, sier Husebø til Finansavisen.

- Salgstakten har vært veldig god de siste ukene. I fjor var det litt roligere, men det var det for hele prosjektmarkedet. Nå er det godt trøkk på leiligheter i prisklassen 10 til 16 millioner. Jeg har solgt fire-fem leiligheter i uken den senere tiden, og halvparten av disse er over 10 millioner. Når leilighetene er rundt 100 kvadratmeter, blir prisen fort 10 millioner, sier hun.

Flere nyheter Farmen-gård med 350 meter strandlinje selges
- At små leiligheter har blitt såpass dyre bidrar også til å oppdra folk
Nervøs boligbygger kutter prisene med 63 millioner